..och sen stockholms shopping

Denna har vi projektvecka i skolan, vilket betyder inga normala lektioner - alltså, inget plugg! Därför har jag åkt till stan eller täby centrum varje dag efter skolan. Igår tog jag en runda på stan. Där fick det bli lite (mer) grejer. Först en tur in på favoriten MrsH, där det fick bli DuWops nya "Butterfly kisses", vilket är deras tre populärste (och även snyggaste, enligt mig) färger av omtalade läppglanset Venom Gloss, i miniförpackningar förpackat i en söt låda med fjärilar på. Gulligt! Sedan fick det bli en parfym ifrån Cow, Philosophys "Amazing Grace". Luktar ljuvligt, rent,fräsht och helt .. cleant! Imorgon blir det nog stan igen, för att lämna in min mobil som har gått sönder. Ciao!

Göteborgs shopping

Förlåt om det inte har blivit mycket till blogande den här veckan, men nu är jag iallfall hemma från göteborg där jag avnjöt en urmysig kristihimmelfärds-helg med alla mina små vänninor. Jag hann inte shoppa så mycket, men lite nya grejer fick följa med hem till kära stockholm. Jag tog en rejäl runda på Kicks där jag köpte (glas-)nagelfil, nagel-polerare, orangepinne och Mavalas omtalade (superbra) nagelbands kräm. Sedan fick det bli ett bar nya brillor från den docksöta affären PrickigKatt. 
  


Så här cool såg jag ut i mina nya sobrillor ;) Jag tycker dom är perfekta. Tjocka bågar, aviators och rejält mörkt spegelglas!
Ciao!



Dålig mascara

Hah! Provade nyss min andra mascara som bara ligger och skräpar i min necessär. Den var riktigt dålig. Den smular, klumpar, och ger riktiga spindelben. Konstigt att den fick bra betyg i VRs mascara test..?
Här är den iallfall:


mascaraLoreal Lash Architect

Skulle kanske vara kul att höra vad ni tycker, om ni nu har provat den.
Nu ska jag fortsätta packa, Ciao!


Hjälp!

Panik! Jag kommer inte på vad jag ska ha på mig på resan (tåget) till Götet! Någon som har ett tips på en skön, enkel och praktiskt outfit? Skriv, snarast!

Update: Tror ni att jeans, superga skor, vitt baslinne och turkos juicy-liknande hoodie funkar?

Dress up!

Jag har plockat fram några klänningar ur min garderob som jag tänkte visa upp. Kommentarer ser ni under bilderna





1. Okej, bohemstilen känns väldigt 2005 och uttjatat. Men, den här klänningen köpte jag i somras, och ännu inte använt den! Jag tycker ändå att den är söt, och genom att visa upp den kommer den ju till någon användning iallfall. Klänningen var ett riktigt fynd som jag hittade i en liten boutique på mitt landställe, mitt i detn största bohemchic-hysterin. Ser den bara ut som mormors gamla gardin kanske?


2. Rosa, babydoll klänning från French Connection. Den här klänning köpte jag för ett antal år sen - men konstigt nog passar den fortfarande. Axelband finns, men jag har vikt in dom. Matchar med pärlhalsband och pärlor i öronen, och visst, det kan kännas lite "tråkigt" men jag tycker ändå att det är gulligt till.


3. (Huvudet synns tyvärr ej på denna bild.) En gammal bohem-kjol som jag köpte när jag var åtta (!) på JC (!), men nu kom den till användingen både förra sommaren och denna sommar genom att dra upp den, band i midjan och ballerinor, så vips, värsta söta outfiten! 


4. Det var den här klänning som mamma köpte till mig i Italien. Småblommig med volang under midjan.  Jag har faktist inte använt den än, först måste jag sy fast den i midjan eftersom den var mycket längre och jag har nu bara vikt upp den sålänge.

NU vill höra kommentarer; Vad tycker ni? När ska jag använda den? Kan jag använda den? Passande skor och väska , osv. Hiss, eller diss? (Framför allt på klänning ett)
Ciao!


Äntligen (fred)(ons)dag!

Dagens outfit:



Vita shorts med guldiga knappar, Zara
Vitt linne, C&C California
Marinblå, tunn tröja, Benetton
Guldhalsband med rött/guld ägg, från Ryssland
Guldskorna från jarméus

Denna dag vet men inte om man ska kalla fredag eller onsdag! Får väl kalla den för lill-fredag. Idag åkte jag och Jossie in till stan efter skolan, hon skulle köpa grejer på H&M BeautyBox och jag skule till MrsH. På MrsH skulle jag köpa ModelCo:s Airbrush, tre små sprejflaskor, med roliga små saker, i mini förpacking. TYvärr, så var den slut ;(. Menmen, alltid bra när man sparar lite pengar. På väg hem tog jag CoffeeCups caffe Mocha, mmh värme..
 Imorgon bär det iallfall av til göteborg så ikväll måste jag packa. Och gud vad jag är avis på Emilie som är på väg till NY just nu! Men hon lovade att shoppa lite grejer åt mig på Sephora :D. Ikväll blir det stor blick på TVn eftersom det är säsongsavslutning av OC! Nej, nu ska jag krypa ner under en filt (lite kall outfit idag kanske..) med mina favvo-guys Ben och Jerry. Ciao!





Säkert kort

Idag får min outfit bli en likadan som tidigare, som jag vet är ett säkert kort. Skulle  egentligen haft klänning, men det försvinner en massa grejjer hela tiden så jag får väl plocka fram tidigare på kvällarna. Här finns iallfall min outfit. Nu ska jag springa (?) till skolan, Ciao!

Göteborg here I come!

Jippie! På torsdag bär det av till götet! Med en dörs av kompisar. Vi ska gå på liseberg, universeum, äta gott och shoppa (i ebba von sydows hemstad). Wich means blogguppehåll tills på söndag, då jag förövrigt ska på street-marknaden på söder och sedan hade mammas kompis hyrt nån restaurang där vi skulle käka. Nej, nu blir det franska läxan - där jag ska spela britney som blir intervjuad iochmed sin graviditet. Ses!

(Förvånatsvärt) rolig måndag..

Dagens outfit:



Vitt, mjukt linne, C&C California
Randig kavaj, Zara
Jeans, Seven
Guldskor, Jarméus

Idag har jag, Jossie, Lollo och Lovisa spelat in en film, på elevens val. Det mesta gick ut på att vi skrek, åt kladdkaka och kastade stolar i golvet. Och skrattatde såklart. Så kul har jag nog inte haft på länge.. Imorgon på svenskan vill min svenska lärare att jag ska prata om min blogg.. (hur hon nu hade fått reda på att jag har en) Jaja, det blir kul - men ganska svårt. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och ikväll ska det städas. Nu är mitt största mål toaletten, sedan mjukisar och sedan köket. Ciao!

Tröttttt söndag...

Förförsta gången på länge ska jag lägga upp dagens outfit - med nya digitalkameran. Bilderna blev lite dåliga så ni får separata bilder på "benen".

Dagens;



Vinröd, mönstrs wrapkläning, Indiska
Quiltad. svart skinnväska, med kedja, "i santi"
Svarta strumpisar, h&m
Guldballerinor, jarméus

Idag åkte jag med pappa till stan för att - kolla på en lägenhet! Japp, pappa vill flytta igen.. Den här gången är orsaken att vår lägenhet just nu är för liten, så vi kollar på sekelskiftslägenheter runt odenplan (...) .. Åh, jag vill ju bo där vi bor nu, iallfall dom kvarteren. Därefter åkte jag och mamma på hennes kompis vernissage på linné gatan. Där va vi i flera timmar, vi kpte mat från en indisk restaurang i närheten. I bilen hem märkte jag hur fruktansvärt trött jag är - kunde knappt prata! Ikväll ska vi nog äta middag på golfkluben, det blir nog jättemysigt där, tar säkert clubsandwichen som är deras bästa (enligt mig) !
Ciao, nu blir det plugg.

Finland is the winners!

Okej, så var det finland som vann ESC i år då. Men ursäkta - hur kunde ALLA länder tycka att dom var så bra, jag menar, för att vara en rock-låt och en dålig imitation av kiss fanns det ju inget drag i den. Så hallå!? Whats up with Europa? Kläderna var väl kanske lite roliga, och ioförsig var det väl guligt att finland vann - eftersom dom bara vunnit en gång och alla andra år kommmit sist. Nu ska jag få en godnatts sömn, Godnatt!

Projekt på g...

Håller på och fixar något slags projekt till bloggen. Den ska bli helt annorlunda, kanske ska uppgradera medlemsskap, fast det kostar ju 60 kr. i månaden. Jag vill att min blogg ska känner som en fullspäckad mode- och skönhetstidning (jo, jag vill faktist börja inrikta mig mycket mer på skönhet , tycker det är riktigt kul!) som kan öpnna och läsa om och om igen. Nu har jag fått ny datpr, digitalkamera ovh photoshop, men photoshop är riktigt svårt så en bra början kan vara att lära sig det. Skulle bli otroligt tacksam om alla ni läsare kunde ge kommentarer om vad ni tycker jag ska ändra på, ha mer av, ha mindre av, vad ni har tyckt varit bra etc. Så börja tyck till, jag ska fösöka ta åt mig allt! Och så nu, en sista fråga: Vet någon hur man tar bort katergorier eller byter namn på dom? (helt enkelt, ordnar bland kategorierna), skulle bli MYCKET tacksam för svar! Ciao!

Vill ha!

b

Har ett stort ha-begär av denna söta t-shirt från Abercromie&Fitch. För det första, så ser den otroligt bekväm ut, ovh för det andra är texten skön och stämmer verkligen in på mig (eftersom jag slltid ska ha rätt...). Priset är skönt också, knappt två hundra spänn behöver du punga ut för den här tröjan!


Smultronställen

Måste bara visa några otroligt söta plagg från Sara Berman! Kolla bara in klänningen som finns på "collections" andra raden i mitten - söt men svårburen. Sen är kavajen på första bilden, första raden oemotståndlig, och sist har vi en otroligt söt bolero jacka på första raden tredje bilden (allt finns på collections). Så nu var det sagt, men nu ska det lagas god lax-middag och sen ben&jerrys framför hey baberiba. Ska nog försöka klämma in en liten (läs pytteliten) spakväll.. Eller kan man ens kalla de det? Ska typ göra inpackning, shave, och brun utan sol. Trevlig fredagkväll, Ciao!

Glad!

- För att jag hittade en påse längst inne i mitt rum med en massa gamla skor som jag letat efter i kanske 100 år! Ett par leopardemönstrade vans, ett par vite superga och sen några gamla (jätte fula) prada skor. Idag har vi badat med klassen och jag kom just hem, bastade o allt så jag känner mig ganska avslappnad. Jag smällde precis i mig lite ben&jerrys (mums!) men nu får jag fösöka ta tag i plugget. Ciao!

Bilder på skorna, om det önskas?


Bloggen går neråt?

Nu verkar det som jag förlorat läsare, what? Kolla på inlägget med bilderna - 26 kommentarer! Och på de senaste har jag knappt fått en. Jag erkänner själv att bloggen har blivit sämre på sista tiden , men verkligen så ska den få en "upprustning" när jag får min nya dator, digitalkamera och photoshop. Så håll ut allihop, om ca. en vecka kan bloggen vara på god väg uppåt igen!

Listans dag, eller kanske dagens lista..

Snodd från Sigrid

1. Ebba von Sydow eller Sofi Fharman?: Ebba, helt klart. Hon är cool.
2. Prickigt eller randigt?: Randigt.. är fräsht och sailor chic, men prickigt är gulligt. (jag har inget prickigt ännu, eller jo, en söt prickig förliten bikini)
3. Guld eller silver?: Guld. Alltid lite finare, lite bättre och lite mera elegant. jag är en golddigger
4. Kjol eller klänning?: Klänning!
5. Rund tå eller spetsig tå?: Rund, absolut! Spetsig känns tantigt eller ungdomar som försöker vara vuxna. Eller nåt..
6. Lila eller rosa?: Rosa, jag älskar rosa!
7. Högklackat eller ballerinor?: Jag går hellre i ballerinor, men högklackat är snyggt, men jag kan (ännu) inte gå i det.
8. Sminkad eller osminkad?: Naturligt sminkad! jag har blivit riktigt bra på senaste tiden att sminka mig snyggt och naturligt. Absolut inte tjock kaka. Never, never, never!
9. Väskor eller smycken?: Väskor. I'm a sucker.
10. Lost eller Desperate Housewives?: Skulle nog säga OC i såfall... Fast desperare är bra - men krånligt att hänga med!

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från min skidresa (!) i Riksgräsen! Det var faktist första gången jag var i lappland. Tågresan dit tog nitton timmar men vi flög tilllbaka, och pappa har just hemtat hem mig från Arlanda. Det var jättefint väder igår, soligt och varmt. Glad som jag blev fick jag min första bränna, MEN, korkan som jag (inte) är peelade jag bort den på kvällen. Fy Alice! En dag när jag och pappa pratade i telefon frågade jag om det var fint väder hemma i stockholm, och då sa hann: "Nja, sådär, det är bara femton grader ungefär:"
Och där står jag i en meter djup snö och en termometer som visar en grad. Hah! Två av killarna som hänge med, Erik och Philip, bjöd mig på lakrits men på ett villkor, att jag skrev det på min blogg. Alltså, Philip och Eric bjöd mig på lakrits. Ja, så var det sagt. Nu ska det pluggas, Ciao!

Oh no Brittan, inte igen!

Japp, ni kanske förstod rätt, Britney är gravid IGEN! Dr Phil sa att det nog skulle rädda äktenskap, och hon gjorde som han sa! Ja du, det väl bara att vänta i nio månader till då..

Bråttom bråttom!

Om någon timma drar det av tilll Riksgränsen! Fast det kommer känner jäkligt konstigt att åka skidor NU liksom.. För det det känns ju faktist lite synd att lämna det här vädret nu, Well, jag tror att det blir riktigt kul iallfalll. Fast vi ska åka tåg i 19 (!) timmar. Vi ses på söndag. Ciao!


Lyckorus!

Idag var jag och mamma på en välbehövlig shopping-runda på stan! Först tog vi sturegallerian och gav oss därefter iväg mot norrmalmstorg. Sedan en mysig barlunch på Tures. Sist flängde vi oss till baka bort mot H&M vid NK. Nu tänkte jag lägga upp bilderna på alla köp. Och, som omväxling har jag tagit bilderna utomhos - by the pool! (Ursäkta det dåliga ljuset på de två första)






1. Enkla, ljusa jeans med otroligt söta detaljer från H&M som jag klippte av och rullade upp. Voila! - Jeanshorts. Till det ett vitt mjukt C&C California linne (äntligen, har velat haft ett sånt i åratal!). Och, mossgröna Supergaskor, som är ett måste (för mig) varje sommar, det är en otroligt bra "bas"-sko som passar till allt = otroligt användbara! Den här outfiten kan man ha som en skön, avslappnad "släng"-outfit, en varm sommar dag eller utomlands när du kanske vill gå på stan, bland annat för att superga skorna passar utmärkt då!


2. Jeansshortsen på ett lite mer uppklätt sätt. Med rosa/vit-ribbat linne och guldiga ballerinaskor. Passar utmärkt en varm sommarkväll eller en lunch då du vill vara avslappnad men ändå fin.


3. Vita shorts med guldiga knappar. Till det mossgröna supergaskor och en skön, stickad marin-randig tröja. Den här outfiten är en mer avslappndad variant av de vita shortsen, men iochmed de guldiga knappar ser det elegant ut. Utmärkt i skärgården, på midsommarafton eller liknande!


4. De vita shortsen på ett mer uppklätt sätt. Med en ursöt, randig kavaj med fina knappar och guldiga ballerinor är sommar-fest outfiten färdig på nolltid!


Detta är bilder av skorna på nära håll.

5. Mossgröna sneakers från Superga. Dom här är alltid ett måste i min sommar-garderob. Praktiska men ändå söta. Den här färgen har en kritvit kant vilket gör att skon ser otroligt fräsh ut till (förhoppningsvis mina) brunbrända ben. Har tidigare haft vita, krämfärgade och blå, men de färgerna börjar man tröttna på.


6. Guldiga ballerinaskor. Dettta är räddningen för oss som (ännu) inte kan gå i (och är kanske för små för att ens passa i) högklackat! Väldigt söta med rosetter. Känns bra att de inte är glittriga, eftersom man då kan ha dem till vardags.

Vad tycker ni om allt då?


Mitt hår - ett samtalsämne!?

Haha, rubriken stämmer kanske inte direkt överrens med inlägget, men ändå. Som svar på kommentarerna kring mitt inlägg om min blekning av håret, så vill jag bara meddela en liten sak. Mitt hår blev ljusare och nu börjar det bli lite mer jämt reultat. Dvs att jag har fått en härlig solblekt/guld/blond hårfärg vilket var mitt mål. Ciao!

P.S. Jag kan lägga ut en bild om ni verkligen vill (?)

Helgsvammel

Förlåt, förlåt och förlåt. Jag har inte lagt ut dagens outfit på en hel vecka eller några andra som helst shopping/mode tips! Men vi hade så fasligt mycket i skolan plus att jag knappt har hunnit vara hemma den här veckan. Men, allt sånt här kommer det bli ändring på när jag (JIPPIE!) får min bärbara dator och digital kamera (inom några veckor) !

Igår var jag och tog spruta (det värsta jag vet!) mot fästingar, och när jag såg den där jädrans nålen började jag (som vanligt) gråta. Men efteråt tog jag och mamma en mysig fika på Gateau. Sedan åkte vi till Täby Centrum där mamma och syrran skulle skriva på något kontrakt (min syrra har just köpt en lägenhet) så jag fick strosa runt i affärena så länge. Var inne på Zara en lång stund och märkte vilken bra affär det är! Man slutar ju aldrig hitta snygga fynd! Jag provade övermånga plagg. Sedan bar det av till H&M där vi köpte nödvändiga saker; avsminking, tops m.m. Jag köpte även Dow Summerglow och jag tyckte faktist att det funkade lite.

Ikväll så har vi varit ett stort gäng (typ över 20 pers) vid ösby sjön och grillat, flummat och myst. Sedan hände det massa grejer och alla bara sprang men det slutade med att vi hamnade i en hästhage och typ snackade, flummade och (onstigt nog) cyklade.

Imorgon bär det av till stan med mamma för en rejäl shopping dag! (Se listan på inlägget om vad jag skulle köpa i Bordeaux) Men iochmed det fina vädret (tack vädergudarna) så ska vi även öppna upp vår pool. Jippie!


Och förresten...!

... alla ni som undrade hur det gick med blekningen av mitt hår. Jag skulle somsagt då slinga håret blont (när jag slingar mitt hår blir det inte "slingit", utan på nåt sätt blir det naturligt blont). Vi fick inte med så mycket hår så det syns ytterst lite. Men på några ställen kan man ana lite blond färg. Därför tycker jag inte att det behövs någon bild. Ciao!

Hemma igen!

Nu är jag hemma från Bordeaux! Eller rättare sagt igår, men jag hade inte en enda minut över att skriva då.. Resan blev iallfall INTE som jag hade tänkt mig. Mycket kallare än vad jag trodde, och håll i er nu; INGEN shopping! Allt var stängt och sista dagen hade ingen lust att åka och göra det med mig.. Åååh så typiskt, jag VILLE verkligen till Sephora så, så mycket! Men det var väldigt mysigt att få umgås med alla kusiner, äta gott och vara i deras otroligt fina hus/trädgård. Det var palmer och stuff. Dessutom ska jag och mamma på en REJÄL (läs otroligt mustig!) shopping-dag på lördag, då säkerligen min lista blir avprickad.