Lista, igen..

Listan togs av Isabelle

Din ålder: 13 just nu, 14 i augusti
Födelsedag: 18/8 - 1992
Syskon: Alllt som allt 5 st. Camilla, Carl-Henrik, Alfred, Victor och Olle.
Hårfärg: Guldblond/solkysst.
Ögonfärg: Isblå
Vad shoppar du helst: Kläder? Haha jag shoppar gärna allt.
Har du några tatueringar eller piercings? Hål i öronen..
Hur många skor har du? Räknas skor som man inte använder, för i såfall blir det nog... 12 par kanske
Hur många par byxor har du? 4 par jeans, 5 par shorts
Hur många väskor har du? Alldeles för många.. Emn, kanske runt 26 st.
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? Vet ej.
Färg: Vitt, svart, rosa.
Mat: Mycket, jag älskar maaat ;)
Sport: Eeh, senaste tiden har jag inte varit så pigg på det, nej.
Ord: Patetiskt
Snusat? Usch nej.
Hoppat bungyjump? Nope
Brutit mot lagen? Jag vet inte faktiskt
Fått dig själv att kräkas? Nej, jag skulle aldrig våga det..
Tar du droger? Räknas Cola som en drog (det förstör ju faktiskt gärnan), i såfall ja.
Vad använder du för schampo? Använder lite olika men Loreal Nutri-Gloss (dom rosa flaskorna) just nu. Är inne på att testa Bumble & Bumbles "Coco de creme"
Vad är du mest rädd för? Att förlora någon jag älskar och spundlar. Fy.
Vad lyssnar du på just nu? Mylo - in my arms
Pizza eller choklad? Pizza, matvrak som jag är.
Guld eller silver? Guld, självklart!
Vilken film såg du sist på bio? Just MY Luck med Linsay Lohan (igår).
Vad vill du helst av allt göra just nu? Hmm.. svår fråga. Ut och rea-shoppa kanske!

Trevlig kväll med pappa och Lindsay

Igår när pappa kom hem från jobbet åkte vi till, enligt pappa och mig, stockholms bästa kina-restaurang HongKong. Den ligger på Kungsholmen och serverar verkligen godaste maten! Där satt vi och jäste och klämde i oss god mat, och efter ett tag åkte vi till sergel-biografen för att se på den nya filmen Just My Luck med Lindsay Lohan. Filmen var väldigt rolig och Lindsay spelade bra. Hennes röst är så där krispigt hes och härlig och så hade hon stora mängder klänningar och skor..

Dagens kändisspotting: På Utecompagniet satt en kortklippt Marie Serneholt med några vänninor och ett antal klädkassar bredvid sig.

Glad midsommar!

Jag hoppas att alla hade lika trevligt som mig på midsommar, som jag tillbringade på Björnholmen ute i skärgården (bilder och beskrvning kommer senare). Jag var iallfall något död efteråt och sov tolv timmar i sträck på midsommardags-natten... Aannrs har jag tillbringat helgen på landet, Ornö. Nu är jag bara hemma någon dag för att hämta kläder och en kompis. Så bloggning blir det inte förrens om ca. en vecka. Så glad sommar på er alla!


Djävulen bär Prada

Här är mitt andra "Alice tycker till!"-inlägg, så det är bara att läsa och se vad ni tycker! Denna gång recenserar jag en chiclitt-bok, som det kommer bli mer av.

Den här gången har jag läst boken "Djävulen bär Prada" skriven av Lauren Weisberger.

devilwearsprada

Handling Andrea Sachs har just gått ut college, och hon söker desperat efter anställning i tidningsbranschen. Drömjobbet är såklart att få skriva i New Yorker. Andrea har nästan aldrig brytt sig om mode, och hon tycker inte att det är särsklit kul heller. Men hon tar ändå jobbet som assistent åt Miranda Priestly, chefredaktör på modemagasinet Runway. Plötsligt befinner sig Andrea i helvetet då Miranda är djävulen själv. Av sina anställda kräver Miranda service tjugofyra timmar om dygnet, och hon är totalt oförutsägbar. När Andrea märker att jobbet som "miljoner tjejer skulle dö för" håller på att ta livet av henne. Hon fösakar både pojkvän, familj och vänner för att alltid kunna ställa upp för sin chef. Andrea måste bestämma sig om hon är beredd att aälja sin själ till djävulen, bara för att få den eftertraktade rekomendationen från Miranda som kan hjälpa henne att få jobb på New Yorker.

Alice tycker Jag tycker att boken var bra. Den innehåller mycket, man får följa Andrea i nästan ett helt år. Ibland väller frustrationen när man märker hur chefen beter sig. Men den innehåller också mycket smaskigt såsom lyxiga resor, svindyra kläder i massor som bara går att drömma om och olika tillställningar med kändisar och mode-männsikor. Man får en inblick i det "glamourösa"-livet, som kanske inte alltid är så glamoröst. Eftersom boken innehåller mycket problem vad som gäller kärlek, vänner och familj blir den faktiskt inte så ytlig som man tror.
Så jag ger boken ♥ ♥ ♥ ♥ - fyra av fem möjliga.



Juicy vs. Venom

Jag har "instiftat" en ny kategori här på bloggen, "Alice tycker till!". Där recenserar jag och järmför olika produkter jag testar. Så det är bara att läsa och njuta!

Det är snyggt, härligt och lättilgängligt. Glansigt, frostigt eller fruktigt - du väljer själv, jag pratar självklart om läppglanset. Den vanligaste sminkprodukten som finns. Används av de flesta, även den mest i övrigt osminkade männsikan, varje dag! Jag har testat två läppglans av mycket hög kvalitét, Juicy tubes från Lancome och Venom Gloss från DuWop.


vs

Juicy tubes, Lancome:

Applicering Man trycker glosset rätt ut från tuben, alltså ingen applikator - vilket gör det lättanvänt. Om man vill se resultat måste man applicera ganska mycket gloss. Tuben känns riktigt lyxig..
Resultat: 3/5

Resultat Resultatet blir mycket, mycket glansigt. Nästan så att man blir bländad... Inte lika mycket färg som DuWop, men ibland vill man bara ha glans. Juicy Tubes har en tendens att glittra mycket, så det här är mer nog ett kvälls-gloss.
Reultat: 4/5

Konsistens och hållbarhet Konstistensen är väldigt "kladdig" och trög. Som kan gillas av vissa, hatas av andra. Jag kan inte säga att hållbarheten är någon riktig höjdare...
Resultat: 3/5

Övrigt Juicy tubes det mest "klassiska" glosset som finns, men nya, bättre börjar poppa upp varstans, och jag tror jucicy tubes är på väg ner. Priset här inte lika högt här, ca. 180 kr. får du betala för detta gloss, som finns i nästan varenda skönhets affär.
Resultat: 3/5

Venom Gloss, DuWop

Applicering Även här trycker man rätt ut från tuben. Glosset är inte speciellt drygt, så man måste ta ganska mycket. Tuben har en tendens att kunna läcka ibland, och så är det ganska oglammig tub, även om den är rätt så stilren. 
Resultat: 2/5

Resultat Det här glosset är rent ut sagt perfekt! Jag har testan färgen "lantana" (enligt mig, den snyggaste) som blir härligt blekrosa. Nästan inget glitter finns i , vilket jag tycker är bra, glansen är grymt bra och färgen syns verkligen! Jag säger bara WOW!
Resultat: 5/5

Konsistens och hållbarhet Konsistensen är härlig och lättanvänd, inte för rinnig, och inte för trög och kletig. Om du nu tar ganska mycket sitter glosset länge, förutom om du dricker eller äter.
Resultat: 4/5

Övrigt Priset kan svida en hel del, 225 kr. kan ju faktiskt vara för mycket för ett läppglans. Fast enligt mig är det värt det! Och lite lyxig måste man få känna sig ibland.. Dessutom säljs bara DuWop på två affärer i stockholm, MrsH och c/o stockholm, vilket både kan vara jobbigt, eller kännas extra speciellt. Även om Venon gloss är okänt för de flesta, börjar det bli mer och mer populärt. Och det är fakttiskt lite roligare att ha ett gloss som inte varenda tjej har i väskan.
Resultat: 3/5

Total:
Juicy tubes: 13/20
Venom gloss: 14/20

Vinnare: I en jämn match vann tillslut Venom Gloss! Jag tycker att Venom är en värdig vinnare. Reultatet är perfekt. Go Venom, Go DuWop!

Slutsats: En del är DuWop-"männsikor" och en del är Juicy tubes-"männsikor". Det har främst att göra med konsistensen. Jag är nog en Duwop-"människa", fast samtidigt diggar jag våra trots allt klassiska Juicy tubes också!

Shopping med mor och syster

Igår var åkte jag in till min mammas restaurang och så åt vi lunch med min moster och morbror. Tog sedan en (lång) sväng på götgatan (c/o stockholm, special H&M, dry lake, lush m.m) och när jag var på H&M kom´även min syrra och deltog i "svängen" på götgatan..  Tilsist kom även mamma och gjorde oss sällskap, och på H&M fick det bli lite saker. Sedan begav vi oss in på c/o stockholm (andra gången för mig), för att jag skulle hitta ett läppglans. Vi var där inne oändligt länge för att jag kunde inte bestämma mig för aprkos eller Guld. Så vi fick til och med göra en paus där inne och ta en läsk.  Tillslut bestämde jag mig för aprikos, men det var tyvärr slut, så då tog jag guld...haha. Vi tog tunnelbanan in till city för att, först gå in på cow och köpa parfymen amazing grace som jag (otur!) tappade i marken efter en dag, och för att sätta oss på en uteservering. Det fick bli Tures. Mmm.. tog gazpacho, råbiff och glass. Efter en lång dag på stan åkte vi till slut hem och jag somnade kvickt i soffan. Här är grejerna som blev shoppade:



1. Den här klänningen hittade jag på special H&M! Sitter så himla fint plus gulligt mönster. Ska nog ha den på midsommar.
2. Två (ribbade)baslinnen i vitt och turkost från H&M, "hajtands"-örhängen från H&M, Juicy tubes i guld(matchar brännan perfekt!) och en till liten läppsalva i stark menthol/mint smak fick joina min samling.
Ciao!


Har ju fullkomligt glömt bort....

... att berätta om min frisör-besök i tisdags. På salongen R3 slingades mitt hår blont (och ja, denna gång syntes det - rejält!) och de slitna topparna klipptes av! (=SKÖNT!) Fast det tog ju över tre timmar, men det var det värt. Reultatet kan ni se på kommande bilder. Ciao! 

Skolavslutning nr. 2

Okej, jag har inte haft två skolavslutningar direkt, men det här är ett andra inlägg om skolavslutningen. Det handlar ju självklart om vad jag hade på mig!
Dagens (15/6 - avslutning!) outfit:



Förre hellgen rusade jag runt som en galning i affärerna letandes efter en klänning, och tillslut hittade jag denna söt sak från H&M. Fickorna är ursöta och desutom knyter man en rosett i ryggen. Blekrosa nagellack från Depend och mina guldiga ballerina fick också vara med på vår avslutning. vill jag sova, fast det är säkert 40 grader i mitt rum, Ciao!



Äntligen sommarlov!

"Sommarloooov!!", ja, så skrek jag och Emilie så högt vi kunde när vi sprang ut hand i hand från den gigantiska skolbyggnaden. Som jag inte kommer entra på 10 veckor! Oh my! Ordet plugg känns som ett töcken långt bort, ett ord som varken ska användas eller ens tänkas på, förrens i slutet av augusti. Saker som faktiskt är planerade i sommar:

*Ornö, stor ö i skärgården där pappa har land.
* Midsommar - Björnholmen! Midsommar är en av mina höjdpunkter på året! Det är grymt kul på dewn stopra ängen, men alla tälten, alla mänsikor.. och, utförlig beskrivning kommer senare.
*Västervik. Östkustens pärla. Mysigaste sommar-staden enligt mig. Vattnet, hamnen, affärerna, räksallad. Eller så kan man ligga vid vår brygga och plöja tusentals med böcker. Eller åka förbi campingen och bada. Eller...
*Italien - Stresa. Vi resar alltid til mammas kompis hus i norra italiien, vid den lilla staden stresa, varje år i augusti. Huset ligger runt en STOR sjö, uppe ibergen så man har utsikt över alperna och det blåa vattnet. Sköna männsikor, bra shopping, VARMT och godaste maten! Åh, längtaaar!
*18e augusti - Jag fyller 14 år. Behövs mer beskrivning?

Låter som jag kommer få en toppensommar! Och tro det eller ej, den har faktiskt börjat! , Med ett strålande väder i solen, vid poolen. Har just köpt "Djävulen bär prada" och "En shopaholics bekännelser", så jag lär läsa böcker i sommar, och lyssna mycket på musik. Nu ska jag ut och njuta av sommaren, Ciao!


Roligt värre..

.. att metro visar Paris nya musikvideo "Stars are blind". Roligt värre.

Oäääändlig helg..

Okej, jag vet, det är varken långhelg eller slut på helgen. Men ändå, den har på något sätt varit lång. Alltså, på svenska, DET HAR HÄNT EN DEL..
I fredags  skulle vi gå en ("kort") promenad på 70 min. genom Rönninge By till skavlöten, och tillbaka. När vi väl var där så gjorde vi störda lekar. Men, vi (några tjejer) gick tidigare för att (såklart) hinna med VRGs utsläpp! Där stod vi och väntade på att få åka flak , och tillslut hittade jag en bekant (Erika) som kanske hade plats på sitt flak. Hennes flak var, ja en lång historia, men tillslut blev det en traktor och en hö-bur. Men vi kom på, det var trång, lågt (så att alla kunde spruta ner oss men vi hade ingen chans att spruta ner dem), och riktigt kul! Åkte runt i tre timmar tror jag tills vi kom hem till Erika. Där hade jag ingen torr fläck på hela kroppen, så jag fick duscha (och, duschen är en annan historia) hos dem. Sedan var vi där, trevligt focl och god mat :). Sedan blev det Mickes mottaging (grannen), och därefter fest hemma hos Jossie. Snacka om att jag var trött när jag kom hem! Dessutom cyklade hem till Jossi, och det var kanske 2 km, 4 fram och tillbaka. Puh.
Idag, vaknade jag genom att grannarna var och åt frukost hos oss, fint väder och allt, så vi badade i poolen och snaskade på urgott gateau bröd. Sedan låg jag och solade ett tag pch lyssnade på "last summer"-musik. snacka om att alla minnen kommer tillbaka! Sedan åkte jag in till humlegården och åt sushi i gräset med pappa, nina och lillebror. (Mysigt!). Sedan lämande jag och pappa in min mobil på lagning och letade klänning till skolavslutningen. Hittade en urgullig från H&M - bild kommer! Provade även McDonalds Moccha shake, och den var faktiskt riktigt god. Sedan var jag på en VRG Jarlaplan mottagning ute i Täby.
Nu är jag hemma i stan igen, och sitter här ;) Nu blir det filmen Dinner Rush. Ciao!

Dagens tips!

Jag måste få tipa om en otroligt bra blogg, sötnosen milsen skriver om skådisar, filmer och sätter betyg på dem. Rolig och bra blogg som är perfekt om du inte vet vilken film du ska se! 

Dagens andra tips är om ett otroligt bra märke. Tro det eller ej, dom gör pyjamaser. Franska märket Coup De Coeur har söta, mönstade pyjamas i alla olika modeller, i finaste mjukaste bomull. Har varit min favorit i flera år nu, och varje gång jag åker till Frankrike köper jag en ny. Värt att testa!

Soft dag!

Dagens outfit;



Vitt, ribbat linne, OddMolly
Vit blus, H&M
Jeans, Acne
Guldballerinor, jarméus

Nu har vi liksom inget kvar att göra i skolan, vilket betyder att lärarna står och pratar på om ingenting på lektionerna, och det bästa, man får sluta tidigare! Vi fick både evighetslång lunch, där jag och Emilie (nej, inte emelie, det utalas EMIJLIJÄ) gick och tog en mysig Casearsallad på urmysiga hälsofiket Två Bönor. Och, vi fick sluta mycket tidigare! Men nu, ska jag öppna poolen, smörja in mig med sololja och lägga mig med enbra bok och en smoothie i solstolen. Ciao!





En midsommarnattsdröm + en nationaldag

Japp, har bott hos pappa denna (lång)helg - där datorn är sönder, så tyvärr har jag inte kunnat blogga.. sad, but true. Jag har kämpat hårt denna helg. I lördags hade jag genrep hela dagen på min pjäs en midsommarnattsdröm. I söndags och igår hade jag föreställning - i princip hela daged. Annars har min helg gått ut på att jag legat hela nätterna och kollat på OC, beronendet har slagit till igen! Men idag, denna nationaldag, kämpade jag mig upp tidigt, för att kl. 10 VARA på IKEA där min syrra skule handla kök. Då tänkte jag att jag skulle följa med, då kunde jag ju gå runt på Stockholm Quality Outlet. Där fick det bli lite basplagg från Filippa K, en grisrosa skjorta och en ljusrosa långärnad t-shirt - THINK PINK! Sen blev det en instruktions bok om photoshop och boken "Djävulen bär Prada" och köttbulllar från IKEA (mums) . Kom hem för en stund sen och här sitter jag och blogggar. Just det, man fick ju en värdecheck från BubbleRoom i cosmo, den måste ju utnyttjas. Nu ska jag... göra ingenting, typ njuta av sommaren som jag tyvärr inte har hunnit göra än! Eller kanske första (!) doppet för i år i vår pool... Ciao!

Äntligen juni!

Dagens outfit:

 

Svarta shorts, Italien
Vitt, ribbat linne, Calida
Grön kavajjacka, H&M
Svarta strumpisar, H&M
Guld ballerinor, jarméus

Wiiie! Jag har hittat min gamla gröna jacka som jag hade i höstas (och nästan glömt bort..) från H&M Götgatan. Så nu kommer ni se mer av en liten grönprick än en randig eller beige. Iallfall trodde jag att vädret skulle suga idag, och det gjorde det på morgonen, som förövrigt började med att alla klasser skulle ha ett friskis och svettis pass. Men, när jag kom hem från skolan började det ju faktist bli riktigt varmt, och det kan ju kännas skönt med tanke på att det (redan!) är den 1 juni.. Back to closeth, för jag ska på student mottagning om en halv timma och har INGET att ha på mig! Panik! Jag älskar verklighen när studenttiderna drar igång, alla är glada, skön stämning och (det bästa), FLAK! Alice hjärta flak mycket. Men, nästa år får man tyvärr inte ha det längre. Snyft! Hur ska jag klara mig? Ända sen jag började typ tvåan har jag längtat efter att få ta studenten och ha mitt egna flak. Men, somsagt, nu ska det väljas kläder. Får nog bli klänning… På tal om klänningar har jag hittat min dröm till skolavslutningen. En vit, enkel klänning med guldknappar från Stylein.. får se vad mamma tycker. Ciao!